Timothy


TIMOTHY is gebaseerd op de documentaire ‘Grizzly Man’ van Werner Herzog, die het tragische verhaal ontleedt van Timothy Treadwell, een man die het opneemt voor de beren van het Katmai National Park in Alaska. 13 jaar lang woont hij bij de beren en beschermt hij hen, maar de dertiende zomer worden hem en zijn vriendin Amie fataal. Timothy heeft de laatste acht jaar zijn avonturen zelf gefilmd. Zijn extreme liefde voor de beer en zijn isolement doen Timothy vervreemden als mens. Hij gelooft zelf een beer te zijn. Zijn vriendin Amie is één groot mysterie. Zij mag letterlijk niet in beeld komen en toch blijft ze bij haar liefde Timothy tot het bittere einde.

TIMOTHY is een duistere, beeldende voorstelling die schuurt in beeld en taal. De live muziek schildert het uitgestrekte woeste landschap, ze komt deels organisch tot stand en ze is even onvoorspelbaar en verwoestend en indrukwekkend als de wildernis van Alaska, Timothy’s eigen wildernis. Live filmbeelden gaan naadloos over in spel en beweging.

TIMOTHY is een verhaal over een verloren ziel, dolend, zoekend naar een publiek, naar erkenning, naar graag gezien worden. Naast hem staat een vrouw die hem graag ziet, maar ze geraakt niet binnen. Hoe harder zij probeert hen dichter bij elkaar te brengen en tot hun essentie te komen, hoe verder ze uit elkaar worden gedreven.

TIMOTHY gaat over de liefde, maar vooral over de fatale bijwerkingen ervan

Credits:

Speeldata:

Terug naar overzicht